Inflyttarservice

Bild på människor

Storumans kommun startar under hösten 2018 upp inflyttarservice. Du som är nyinflyttad till Storuman eller nyfiken på hur det är att bo, leva och verka här är välkommen att kontakta oss.

Hos inflyttarservice kan du få råd och vägledning till kontakter för arbete, bostad, skola, barnomsorg med mera. Vi finns här för dig för att hjälpa alla nyinflyttade till rätta i samhället och trivas hos oss i Storumans kommun. Inflyttarservice arbetar för hela kommunen och ansvarar också för inflyttarfrågor i området runt destinationen Hemavan Tärnaby.

Storumans kommun har under flera år haft en positiv utveckling med stora investeringar i bland annat turismnäringen som varje år lockar tiotusentals turister och besökare. Vind- och vattenkraft, gruvnäring och en mängd småföretag som utvecklas positivt gör att vi ser ljust på framtiden. Vi kan erbjuda bra skolor och barnomsorg och ett rikt föreningsliv med många roliga fritidsaktiviteter utan att behöva sitta i långa bilköer.

Att få fler människor att upptäcka hur bra livet kan vara i Storumans kommun är en av våra stora utmaningar och därför satsar vi nu på inflyttarservice. Tina Kerro är anställd som inflyttarkoordinator och vi kommer att arbeta med olika aktiviteter, nätverk och informationsinsatser både för dig som redan flyttat hit och för dig som är intresserad av att prova på livet hos oss. 

Vill du ha mer information om vad vi kan erbjuda dig? Gå in på länken nedan och lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Inflyttarservice (länk öppnas i nytt fönster)

Publicerad den 2 oktober 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)

Relaterad information

Kontakt:

Tina Kerro
inflyttarkoordinator
072 554 85 62
0951-140 38
tina.kerro@storuman.se

Tina Kerro