Nyheter

ILC har förvärvat fastigheten Tjänstemannen 13

Industri- och Logistikcentrum i Storuman AB (ILC) har förvärvat fastigheten Tjänstemannen 13 i centrala Storuman.

Fastigheten är strategiskt belägen längs Skolgatan mitt i Storumans centrum och består av kontors- och butikslokaler. Tjänstemannen 13 genomgick en omfattande renovering år 2015-2016 och tillträde sker den 14 juni. Broadway Partners har varit säljarens rådgivare i affären.

Fastigheten omfattar cirka 1 900 kvadratmeter. Hyresgäster i fastigheten är för närvarande Polismyndigheten och förhandlingar pågår med andra intressenter till övriga delar av fastigheten.

Tjänstemannen 13 är en viktig byggnad för att på lång sikt bibehålla och utveckla ett levande centrum i Storumans samhälle. Att den nu förvärvas av Industri- och logistikcentrum och kommer att förvaltas av Fastighets AB Umluspen innebär att vi har bättre möjligheter att påverka vad som händer med utvecklingen i centrum.

 Den här fastigheten har en god standard som i kombination med ett bra läge ger bra förutsättningar för framtiden. Förvärvet av fastigheten blir ett bra komplement till vårt övriga innehav av lokaler i kommunen, säger Tomas Mörtsell, ordförande i Industri- och logistikcentrum. ILC är ett helägt kommunalt bolag som äger Storumans kommuns kommersiella fastigheter, driver Storumanterminalen och sköter Storumans flygplats.

ILC omsätter cirka 13 miljoner kr per år och har 10 fastigheter i Storuman och Tärnaby. Efter förvärvet av Tjänstemannen 13 äger ILC fastigheter till en yta av cirka 13 000 kvadratmeter. ILC har anlitat juridiskt stöd genom advokatbyrån Nywa i Umeå för att stödja och säkerställa affären utifrån ett legalt perspektiv.

Publicerad den 14 juni 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)