Nyheter

Information om fastigheten Montören 1

Vid försäljningen av verkstadslokalen Montören 1 följde felaktigt Räddningstjänsten och kommunförrådets lokaler med till följd av en tidigare fastighetsreglering som inte togs med i hanteringen av ärendet och försäljningen. Storumans kommun har aldrig haft för avsikt att sälja fastigheten som tidigare hette Förrådet 1.

Kommunen och köparen har en långsiktig affärsrelation som parterna måste lösa men hittills har parterna inte kunnat enas. Kommunen har därför stämt köparen för att låta domstol avgöra vem har bättre rätt till fastigheten.

Torsdag 14 november publicerades domen och tingsrätten fastställer att Industri- och logistikcentrum i Storuman AB har bättre rätt än Cloudberry estates Sverige AB till 10 862 kvm av fastigheten Storuman Montören 1    

Tingsrätten fastställer att Industri- och logistikcentrum i Storuman AB i förhållande till Cloudberry estates Sverige AB är ägare till det markområde som tidigare utgjorde fastigheten Förrådet 1.

– Jag är väldigt glad för att vi har fått reda ut det här och fått en dom i tingsrätten om vem som har bäst rätt till fastigheten. Nu kan vi lösa det här för att sen jobba vidare med andra viktiga frågor för Storumans kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell.

För frågor och ytterligare kommentarer är ni välkomna att kontakta:

Tomas Mörtsell
Kommunstyrelsens ordförande och ordförande i ILC
070-548 86 29
tomas.mortsell@storuman.se

Publicerad den 14 november 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)

Relaterad information