Nyheter

Laddstolpar i Storumans kommun

Hösten 2016 antog Storumans kommun en strategi för hur en funktionell elbilsinfrastruktur ska byggas upp i vår kommun till nytta för boende och besökare. En rad långsiktiga och ambitiösa mål sattes upp och idag kan du ladda på sju platser i kommunen och fler stolpar är på väg.

– En kommun ska egentligen inte äga den här typen av infrastruktur, men för att få detta i rull beslutade vi under vintern att inköpa två dubbelstolpar. Detta innefattade även att dra kraftiga elledningar till stolparna samt att montera dem utanför kommunhuset i Storuman och utanför kommunkontoret i Tärnaby, säger Jimmy Lindberg, utredare på Storumans kommun

– Många av Storumans kommuns egna resor går idag mellan Storuman och Tärnaby, även om fler och fler upptäcker fördelarna med att använda videokonferens som finns både i Storuman och Tärnaby, säger Erika Arklöf, projektledare på tekniska avdelningen.

Tekniska avdelningen arbetar just nu med att upphandla nya fordon som denna gång utöver dieselbilar även ska innefatta rena elbilar och hybrider.

– Den senaste månaden har sju elbilar laddat i Storuman och fyra i Tärnaby ur kommunens egna stolpar. Det är roligt att det börjar röra på sig, och man ska komma ihåg att såna här saker tar tid, säger Jimmy Lindberg. 

Laddstolpar

Publicerad den 10 juli 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)