Nyheter

Storuman är Sveriges 20:e bästa skolkommun

Bild på skidåkande barn

Storumans kommun placerar sig återigen högt i Lärarförbundets ranking av Sveriges skolkommuner. Vi hamnar i år på plats 20 av Sveriges 290 kommuner. 

– Vi är såklart mycket nöjda med vår totalplacering i årets ranking och det är ett kvitto på att Storuman är en riktigt bra skolkommun! Att vi har en så hög andel barn i förskolan är viktigt, då forskning visar på att barn som har gått i förskola har bättre förutsättningar att lyckas bra i grundskolan, säger Malin Lindberg, utbildningsstrateg på Storumans kommun.

Lärarförbundets undersökning Bästa skolkommun bygger på en jämförelse av tio kriterier. Storumans kommun har en hög andel elever som är godkända i alla ämnen i grundskolan, vilket också är ett bra kvitto på utbildningskvalitén i vår kommun. 

– En viktig del är att vi har ett öppet och positivt klimat i våra partsgemensamma dialoger. Det finns också en stor vilja att jobba för kvalitet i våra verksamheter och det ger resultat säger Eva Fredriksson på Lärarförbundets lokalavdelning i Storuman.

Skellefteå kommun är bäst i Västerbotten på plats 19. Vi placerar oss som god tvåa av 15 kommuner i länet direkt efter Skellefteå. Bäst i Sverige är Torsby kommun.

– Som i alla kommuner finns det så klart utvecklingsområden och dessa arbetar vi vidare med att förbättra, men idag ska vi i alla fall vara stolta över att vi i denna ranking placerar oss som 20:e bästa kommun i Sverige, avslutar Malin Lindberg.

Läs mer om rankingens mätpunkter hos Lärarförbundet

Publicerad den 16 oktober 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)