Nyheter

Vinterstråket trampas runt Badsjön

Janne Ruonala sladde ett promenadspår runt Badsjön. Spåret kommer nu trampas regelbundet under vintern.

Storumans kommun har genom åren fått ett antal medborgarförslag på att trampa eller ploga runt badsjön så att det ska bli tillgängligt att promenera där även vintertid. Nu blir det verklighet, tack vare ideella krafter.

Under vintern kommer arrendatorerna på Storumans camping, Tina Kerro och Janne Ruonala, att sladda och trampa en promenadslinga runt Badsjön. Det görs ideellt för att höja attraktiviteten runt campingen och få fler att nyttja området även vintertid. Vi kallar slingan för Vinterstråket.

Skidspår kommer det också att bli längre fram i vinter. När skolorna kör skidtävling kommer det att spåras så att det finns tillräckligt med spår för alla att åka på. Genom att trampa ett promenadstråk gör vi nu att vårt fina tätortsnära friluftsområde Badsjön blir tillgängligt för fler aktiviteter året runt.

Precis som tidigare är det förbjudet att köra skoter eller andra motordrivna fordon runt Badsjön. Hundar ska hållas kopplade, och glöm inte att plocka upp efter hunden så att vi slipper lägga tid på att städa upp när snön är borta i vår. Välkomna till fots, med spark eller pulka på Vinterstråket!

Skotertrafik är tillåten längs med skoterleden uppe på vallen och utmed Trädgårdsvägen upp till Yngvessons maskin. På länkarna nedan finns mer information samt kartor. Visa hänsyn!

Lokala skoterföreskrifter Storuman och Stensele

Skoterleder med dispens inom Storumans samhälle

 

Publicerad den 18 december 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)