Lekplatser

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Kontaktperson
Erika Arklöf
Projektledare tekniska avdelningen
Telefon: 0951-140 75
Mobil: 070-344 29 29

E-post: erika.arklof@storuman.se

Ansvarig nämnd
Lekplats skiss
Skiss över hinderbanan för naturlek som ska anläggas vid Storumans skidstadion under sommaren 2017.

Vi är nu mitt i arbetet med att rusta upp gamla lekplatser till nya och fräscha lek- och aktivitetsområden som ska vara attraktiva och roliga för både barn och vuxna. Under 2016 byggde vi upp lekplatser på vallnäs och Timotejvägen. Nu när snön försvunnit sätter vi igång med nästa delprojekt på skidstadion i Storuman och utanför Blå Kupan i Stensele.

Storumans kommun satsar totalt 2,9 miljoner fram till år 2020 på att rusta upp gamla lekplatser och anlägga helt nya lek- och aktivitetsområden. En inventering genomfördes 2015 och under 2016 färdigställdes de första lekplatserna. På bilden nedan syns arbete med lekplatsen vid Vallnäsvägen.
Arbete med lekplats på Vallnäsvägen

Nya lekplatser under 2017

Under våren och sommaren kommer vi färdigställa två nya områden för lek och aktiviteter. På skidstadion i Storuman blir det en hinderbana med tema naturlek, se skiss nedan. Hinderbanans redskap och utrustning kommer att vara användbar både för barn och vuxna. Vi vill att området ska vara roligt för alla som är vid skidstadion för träning, lek och motion både sommar- och vintertid.

Balansbana

I Stensele ska vi förbättra den befintliga fotbollsplanen och bygga en stor anläggning för cykling. Det blir både en pumptrack och en trialbana.

 Cykelbana skiss

Lekplatser med olika teman 

För att locka till nya aktiviteter och utflykter har vi arbetat fram nya koncept för lekplatserna. De olika områdena har olika teman för att det ska vara roligt för alla att testa nya lekplatser och inte bara den man har i sitt närområde. De lekplatser som vi arbetat med såhär långt har följande teman:

Timotejvägen: Streetsport och parkour
Vallnäs:
Klassisk lekpark
Skidstadion:
Naturlek med hinderbana
Stensele:
Cykeltema med trialbana och pumptrack

Lekplatser  i Hemavan och Tärnaby

I Hemavan är det planerat för en lekplats under 2018 för en total investering på 400 000 kronor. Platsen är ännu inte bestämd. I Tärnaby finns i dagsläget fem lekplatser. Den nyaste ligger i centrum och färdigställdes sommaren 2016. Två av de befintliga lekplatserna tillhör skolan, en tillhör campingen och en ansvarar kvarteret för. Det är ännu ine bestämt vilken av de övriga befintliga som ska rustas upp och vilka som ska tas bort. Totalt ska vi investera 200 000 kronor i lekplatsupprustning i Tärnaby.

Publicerad den 18 maj 2017
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)