Etablera företag

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Storumans kommunföretag AB
Blå vägen 242
923 81 Storuman

Besöksadress
Näringslivskontoret
Järnvägsgatan 30A
923 31 Storuman

Kontaktpersoner
Johan Duvdahl
Näringslivschef
Telefon: 0951-142 60
E-post: johan.duvdahl@storuman.se

Mona Olofsson
Näringslivssekreterare
Telefon: 0951-141 05 (ihopkopplad med mobilen)
E-post: mona.olovsson@storuman.se

Ansvarig nämnd
Näringslivskontoret
Vi har kul på jobbet varje dag. Nu ser vi fram emot att hjälpa dig som vill etablera företag hos oss att få en enkel och rolig vardag som företagare här i Storuman!

Storumans kommun är ett bra ställe att etablera och driva företag på. Vi vill få hit fler företag och med vår etableringsplan vill vi visa dig varför du ska välja oss. 

Vi tror på det goda samtalet. Att över en kopp kaffe eller en lunch diskutera, vrida och vända på idéer och hitta unika lösningar. Vi vill därför bjuda in dig till ett samtal om de utmaningar du står inför i ditt företag eller din koncern och berätta hur vi kan hjälpa dig.

Att en nyetablering för massor av frågor med sig det vet vi om, men vi vet också att vi kan ge många goda och snabba svar. I vår etableringsgrupp finns företrädare för nästan hela kommunen, både politiker och tjänstemän, vilket gör att vi har nära både till fakta och beslut. Så tveka inte - hör av dig till oss idag. Vi vet hur viktigt det är för dig med raka besked och en tydlig plan för din etablering och därför har vi tagit fram vår etableringsplan.

Etableringsplan

Dag 1
Kontakt: Du tar kontakt med oss. Vi bestämmer tid för ett möte med etableringsgruppen.

Inom 3–5 dagar
Möte: 
Du får träffa kommunens etableringsgrupp vars sammansättning beror på dina behov. Från det mötet går vi vidare tillsammans.

2–3 veckor.
Process: Planering av din etablering, kanske innefattar den bygglov, energilösning och infrastruktur. Vi hjälper dig tillrätta med i vår organisation.

Från vecka 4: 
Byggstart: För våra detaljplanerade områden är processen klar och det är upp till dig när du vill sätta spaden i jorden. Kanske vill du flytta in i en befintlig industrilokal eller beställa en planering av ett helt nytt område? 

Etablering Nå dina kunder genom kommunens goda infrastruktur med två Europavägar, två järnvägar inkl. ny omlastningsterminal, Sveriges bästa stadsnät. Fjällvärlden är expansiv med en strid ström bygglov och huvudorten knyter samman Mo i Rana och Umeå. Detta är några saker som gör Storuman bra. Vi har hög kvalitet på våra skolor och förskolor och erbjuder ett varierade och spännande fritids- och friluftsliv.

Ditt nätverk: Som företagare i Storuman finns möjlighet att vara del av Företagarna som håller regelbundna frukostmöten. Oavsett om du är medlem eller ej så finns ett aktivt näringslivskontor som arrangerar regelbundna träffar och håller dig informerad genom månatliga utskick som i korthet beskriver nyheter relevanta för näringslivet. I en liten kommun är det enkelt att träffa både politiker och tjänstemän. Vi har korta beslutsvägar och ett väl utvecklat nätverk runtom i hela kommunen.

Publicerad den 12 juli 2018
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)

Relaterad information

Ansvarig förvaltning
Storumans kommunföretag AB
Blå vägen 242
923 81 Storuman

Besöksadress
Näringslivskontoret
Järnvägsgatan 30A
923 31 Storuman

Kontaktperson
Johan Duvdahl
Näringslivschef, turismansvarig
Telefon: 0951-142 60
E-post: johan.duvdahl@storuman.se

Mona Olofsson
Näringslivssekreterare
Telefon: 0951-141 05 (mobil anknytning)
E-post: mona.olovsson@storuman.se