Inflyttare berättar - Julia Persson

Julia Persson på ICA Fjällboden
Julia Persson är nyinflyttad till Storumans kommun och ska arbeta på ICA Fjällboden i vinter.

I Storumans kommun har vi många som kommer och jobbar säsong, framförallt i Hemavan Tärnaby. Julia Persson är en av dessa och hon har fått arbete på ICA Fjällboden i Hemavan.

Valet av ort var mer av en slump efter att Julia och hennes kompis Lovisa bestämt sig för att jobba en säsong i fjällen.

– Lovisa har jobbat flera säsonger och för mig är det första. Vi tänkte Riksgränsen först men när vi funderade lite till insåg vi att det är ganska långt från Östersund, där vi kommer ifrån. Vi tittade på områden som ligger närmare och ögonen föll på Hemavan, säger Julia.

Hon har som målsättning att lära sig åka snowboard i vinter och tycker att förutsättningarna verkar lovande med tanke på backarna och närheten till liftar och nedfarter.

Julia är 23 år och har hunnit jobba mycket inom olika serviceyrken, både i den offentliga och privata sektorn. Hon kommer senast från ett arbete i en ICA-butik i Östersund och hon avslutade anställningen där för att prova sina vingar i Hemavan. När inflyttarservice träffar Julia har hon varit på plats i en vecka och tycker att det känns bra. Hon har redan fått bra kontakt med sina arbetskamrater och eftersom hon letar bostad för fullt har hon fått knyta många kontakter på kort tid.

– Jag frågar i princip alla jag möter om det känner till något som är ledigt. Alla säger att det kommer att ordna sig med boende och det tror jag också men självklart vill jag ju kunna ordna det så fort som möjligt, säger Julia.

Nu väntar en spännande säsong och Julia har inga planer ännu för vad som händer efter.

– Trivs jag och allt känns bra är det inte omöjligt att jag blir kvar i Hemavan efter säsongen, avslutar Julia med ett leende.

TEXT OCH FOTO: Tina Kerro

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)