Nyheter

Alternativ prao för Röbroskolan

Prao på Röbroskolan

Eftersom vi på grund av rådande omständigheter med covid-19 inte kan genomföra praon som vanligt har vi fått tänka om. Den här veckan är därför Röbroskolans årskurs 8 på "alternativ prao".

Eleverna har önskat att lära sig mer om olika yrken och personer från olika yrkesgrupper kommer att koppla upp sig via Teams och berätta vad de gör, vilken utbildning som krävs och eleverna har möjlighet att ställa frågor.

Under tisdagens alternativa prao deltog bland annat Eva Lidestav, byggingenjör på Contractor, Jesper Nilsson, reporter på Västerbottens-Kuriren, Erika From, verksamhetschef på Storumans sjukstuga som berättade om läkare, psykolog och andra vårdyrken, Elisabeth på Hotell Toppen Thomas Nordlund från Malgomajskolan berättade om kockyrket, Cecilia Sundh berättade om hur det är att vara författare, Tina Gustavsson berättade om utredare och Manne Sundin som berättade om tandläkaryrket. Idag går praoveckan vidare med nya yrken!

På onsdagens prao deltog Polisen, Jimmy Lindberg, stabschef på Storumans kommun. Hampus Johansson från advokatbyrån Kaiding, Daniel Johansson, brandman, Jim Carlsson, rörmokare på Bäcklunds värme och Tobias Renström, gruvarbater på Boliden.

Publicerad den 19 maj 2021
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)