Nyheter

Hälsans stig

Hälsans stig logga

Nu är Hälsans stig uppmärkt och klar att användas. Kartor finns på kommunhuset, biblioteket, campingen och bensinstationer. Du kan också ladda ner kartan och skriva ut den själv. Kartan finns under fliken relaterad information. 

Hälsans stig i Storuman är en promenadvänlig slinga i central miljö. Du startar din promenad var du vill och räknar själv ihop hur många kilometer du går. Slingan är sex kilometer lång och varje kilometer är utmärkt med en kilometerskylt.

Våra lokala föreningar har engagerat sig i Hälsans stig. Korpen har satt upp två lådor där du som motionerar och promenerar kan skriva upp dig och vinna en lott eller annat pris. En låda sitter vid Saljesnäset och den andra vid Storhälla. Rotary har skänkt fem bänkar som vi placerat ut längs med promenadstråket.

Underlaget är tryggt och promenadvänligt och passar rullatorer, barnvagnar och rullstolar men det fungerar lika bra för löpning. 1995 etablerades den första Hälsans stig på Irland av den irländska hjärtefonden. Tanken är att uppmuntra folk i alla åldrar till att motionera. 

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)