Nyheter

Information om bilbesiktning i Tärnaby/Hemavan

Opus Bilprovning kommer att starta mobila enheter för besiktning i glesbygden. Senast under nästa år planeras verksamheten vara igång. Istället för att kunder ska behöva åka många mil för att besikta sitt fordon kommer nu Opus Bilprovning, via mobila besiktningsstationer, åka runt till olika orter i glesbygden, och erbjuda besiktningstjänster.

– Från kommunens sida har vi lagt mycket arbete på att hitta en lösning för att det återigen ska bli möjligt att besiktiga fordon i Tärnaby-Hemavanområdet. Det är väldigt positivt att vi nu får en ny aktör som kommer att bedriva besiktningsverksamhet i området. Det betyder mycket för medborgarna i kommunens västra del, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell.

– Vi är glada över att erbjuda kunder som bor i glesbygd samma möjlighet till besiktning som de som bor i tätort. Senast 2022 kommer vi att kunna erbjuda glesbygdsbesiktning via mobila enheter, berättar Per Rosén, VD på Opus Bilprovning.

Opus Bilprovning, som är en av Sveriges ledande aktörer med 95 stationer över hela landet utökar nu sin service genom att starta mobila enheter där AB Svensk Bilprovning tidigare haft sina mobila enheter; Arjeplog, Funäsdalen, Gäddede, Karesuando, Särna, Tärnaby och Överkalix.

Publicerad den 26 maj 2021
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)