Nyheter

Intresseanmälan för att arbeta som röstmottagare under valet 2022

Söndagen den 11 september 2022 är det ordinarie val i Sverige till riksdag, kommun och region. I samband med valdagen behöver vi personer som vill arbeta i vallokal.

Vi söker dig som tycker om att arbeta där det händer många saker samtidigt, som trivs med att träffa människor, vill värna om demokratin och förstår vikten av att valet går rätt till. Du behöver kunna överblicka vad som behöver göras och hjälper gärna till tillsammans med de andra röstmottagarna i vallokalen.

I varje vallokal kommer det att finnas en blandning mellan nya och erfarna röstmottagare. Många som jobbar i vallokal tycker att det är en rolig erfarenhet och återkommer vid varje val.

I uppdraget som röstmottagare ingår bland annat att:

  • se till att det är god ordning i vallokalen,
  • ta emot röster och lägga dem i urnan,
  • markera i röstlängden vilka som röstat,
  • hjälpa de väljare som ber om det, till exempel genom att informera om hur de gör för att rösta.
  • räkna röster efter att vallokalen har stängt.

Alla röstmottagare kommer att få utbildning innan uppdraget börjar.  Som röstmottagare får du ersättning i form av arvode enligt gällande ersättningsbestämmelser för förtroendevalda. Arbetet kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt och ställer höga krav på noggrannhet. Vi söker även dig som vill arbeta under förtidsröstningen.

För att klara uppdraget behöver du förstå/prata bra svenska men du behöver inte vara svensk medborgare för att arbeta i vallokal. Vi vill gärna ha sökande med kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska.

Den som är aktiv politiker och finns med på valsedlarna bör helst inte arbeta i vallokal.

Klicka på länken nedan och fyll i din intresseanmälan. Vi vill ha din intresseanmälan senast 31 mars 2022. För mer information kontakta valnämnden vn@storuman.se

Intresseanmälan röstmottagare

Publicerad den 17 januari 2022
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)