Nyheter

Kulturakademin tar över cirkusverksamhet

Cirkus

Kulturakademin tar nu över ansvaret för cirkusverksamheten i fjällen. Sebastian Saury och Emma Lind har under flera år drivit verksamheten i Tärnaby.

– Vi behöver utveckla vår verksamhet ännu mer och då tycker vi att just cirkus är en fantastisk möjlighet, säger Duncan Kemp, verksamhetsledaren i Kulturakademin.

– Under 20 år har vi drivit musikskolan i kommunen och sedan ett antal år tillbaka satsade vi på film. Nu tar vi ytterligare ett steg för att nå fler ungdomar i kommunen. Det känns bra, fortsätter Duncan Kemp.

– Cirkus är något som passar alla, från att jonglera till akrobatik. Genom cirkusen så öppnar vi upp en lustfylld arena och mötesplats, med fokus på kreativitet och glädje, säger Sebastian Saury.

– Det är så mycket idag som barnen har prestationsångest över. Är det inte betyg så är det sociala medel. Vi vill ha en mötesplats fritt från prestationskrav, avslutar Sebastian Saury.

Kulturakademin kommer att utveckla cirkusverksamheten så att ungdomar från hela kommunen kan medverka. Tillsammans med föreningens satsningar på musik och film så blir det en riktig kultur-kraftsamling.

Satsningen på cirkus har möjliggjorts genom ett samarbete med ABF Mitt i Lappland och att föreningen har erhållit ett bidrag på 32 000kr från Storumans kommun via initiativet Storuman är nice.

Publicerad den 29 oktober 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)