Nyheter

Mässa med Ung Företagsamhet i Tärnaby

Affisch ung företagsamhet

Torsdag 24 februari samlas alla grundskoleelever på Skytteanska skolan i sporthallen där de gemensamt skapat mässan Ung Företagsamhet. Varje årskurs, från förskoleklass till åk 9, finns representerade bland utställarna och en pampig invigning ramar in mässan kl. 11.30.

Fritid-, Kultur- och Utbildningsnämndens ordförande Anders Persson kommer att inviga mässan tillsammans med skolans rektor och en elev i förskoleklass. Med röd matta, ljusshow, musik och nycirkus kommer denna invigning att bjuda på extra allt och när mässan öppnar kommer kreativiteten att sprudla och engagemanget lyfta taket.

Vision Entreprenörskap på Skytteanska skolan: Att elever och lärare tillsammans skapar en stolthet i byn kring skolans fina verksamhet genom att alla elever och lärare arbetar med och visar upp resultat av sitt arbete kring entreprenörskap och entreprenöriella förmågor för varandra, föräldrar, kommun och näringsliv. Alla elever och alla verksamheter på skolan ska jobba med entreprenörskap på olika sätt.

– När man jobbar på det fina sätt som Skytteanska skolan gör får eleverna utveckla viktiga förmågor som kreativitet, samarbete, mod, initiativförmåga och att se möjligheter. Det goda samarbetet mellan skola-arbetsliv som skapats i Tärnaby gör att Skytteanska skolan är en viktig förbild för många andra skolor i Sverige. Det gör att elevernas arbete i skolan blir på riktigt och det eleverna gör blir viktigt, säger Petra Umaerus, ansvarig för Ung Företagsamhet i Västerbotten. 

– För oss är det viktigt att vi, både personal och elever, känner oss stolta över det vi gör. De ska bli fantastiskt kul att få visa upp detta för alla som besöker mässan,  berättar rektor Birke W. Fahlqvist.

Varmt välkommen att träffa framtiden i Tärnaby. Mässan är öppen för allmänheten mellan kl. 11.30 – 13.00.

För mer information, kontakta:

Birke W. Fahlqvist, rektor Skytteanska skolan i Tärnaby
070-255 28 49
birke.w.fahlqvist@storuman.se

Petra Umaerus, projektledare Ung Företagsamhet Västerbotten
070-286 45 67
petra.umaerus@ungforetagsamhet.se

Publicerad den 18 februari 2022