Nyheter

Överlämning av Årets kulturkommun

kulturkommun

I helgen lämnade vi över stafettpinnen som Årets kulturkommun i Västerbotten till Robertsfors kommun som tar över för 2020/2021. Storumans kommun har varit kulturkommun för 2019/2020 och tyvärr har ju en stor del av årets aktiviteter blivit inställda på grund av coronapandemin.

Vi hann dock med att genomföra en hel del roligt under hösten 2019 med konserter, konstutställningar, berättarkvällar och annat som bidrog till större bredd och mångfald i det lokala kulturlivet. Tyvärr fick ju det hela ett hastigt slut som ingen hade kunnat förutspå.

Nu hoppas vi på att kulturliv och evenemang i Storumans kommun så smått kan börja komma igång under hösten, givetvis med anpassningar efter rådande restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

På bilden syns kommunstyrelsens vice ordförande Karin Malmfjord, fritids- kultur och utbildningsförvaltningens ordförande Anders Persson och kultur- och biblioteksansvarig Gunilla Pettersson. Vi tackar så mycket för året som gått och önskar Robertsfors kommun stort lycka till med Årets kulturkommun!

Publicerad den 15 september 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)