Nyheter

Storuman Fritid arrangerar prideparad

Prideflaggor

Den 30 juni i samband med Storumandagarna kommer centrum att fyllas och hyllas av Storumanbor och andra tillresta som vill vara med och hylla alla människors lika värde. Storumandagarna arrangeras helgen efter midsommar, en återkommande hemvändarhelg med Dansgalan som ett av de stora dragplåstren. Nu står det klart att festligheterna utökas under helgen då Storuman får sin egen Pride-parad.  

På initiativ av gymnasieeleven Bilan Jonsson har nu Storuman Fritid beslutat att genomföra ett pridefirande. Storuman vill vara en del av en global rörelse där pridefiranden på olika sätt används för att belysa alla människors lika värde. Under söndagen kommer en prideparad att färga Storumans gator med glädje och hopp. 

– Vi är väldigt glada och peppade över att få arrangera detta. Vi hoppas att alla vill vara med och fira och glädjas med oss, säger Sofia Thomas-Asplund, projektledare på Storuman Fritid.

Arrangören hoppas att alla idrottsföreningar, intresseorganisationer och företag i Storumans kommun vill vara med och menar att det här kan vara starten på ett bredare engagemang i kommunen för HBTQ-frågor.

 Storuman är ett samhälle där alla ska känna sig välkomna. Det här är ett sätt att manifestera detta. Vi vill bidra till ett öppnare samhälle och främja utvecklingen för HBTQ-personer i Storumans kommun, avslutar Sofia Thomas-Asplund.

Programmet för söndagen den 30 juni kommer att växa fram under kommande månaden och Storumans IK är medarrangör till evenemanget. 

För frågor och mer information är om evenemanget är du välkommen att kontakta projektledare Sofia Thomas-Asplund.

Sofia Thomas-Asplund
sofia.asplund@storuman.se
0951-140 21

Publicerad den 23 maj 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)