Nyheter

Vår nya skolenhet får namnet Vallnässkolan

Vallnässkolan

Nu kan vi presentera vårt nya namn på Storumans kommuns nya skolenhet. Efter en lång process där vi tagit hjälp av allmänheten och en arbetsgrupp bestående av elever, rektorer, personal och nämndens ordförande Anders Persson hälsar vi er välkomna till Vallnässkolan lagom till höstterminen 2021.

– Nu när vi ska bli en gemensam skolenhet så finns det ett värde i att det blir ett nytt namn för både Centralskolan och Röbroskolan, säger Malin Dahlgren, lärare.

Nya skyltar ska nu sättas upp och i höst hoppas vi på lättade restriktioner och att vi kan hålla en gemensam nyinvigning. En arbetsgrupp med nämndsordförande, elever, rektorer och lärare har under våren tagit fram namnet. I första vändan tillfrågades allmänheten som fick lämna förslag och vi fick in totalt 190 förslag. Det var också en livlig diskussion på våra sociala medier.

I praktiken kommer inte elever och vårdnadshavare märka så stor skillnad men det blir administrativt smidigare och enklare med en skolenhet och därför behövdes ett nytt namn.

– Det här var kul att vara med på och bra representerat från våra avdelningar, bra också att eleverna är med. Och det blir roligt med en nystart till hösten, säger Anders Persson, ordförande för fritids, kultur- och utbildningsnämnden. På Vallnässkolan blir det också en ny rektor till nästa läsår då Cecilia Bäcklund Karlsson rekryterats.

– Nu hoppas vi att vi till hösten när skolan börjar kan rulla ut röda mattan och ha en härlig nyinvigning, säger Emilie Kristiansson, biträdande rektor.

Publicerad den 9 juni 2021
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)