Trygghetsboendet Liljan

Tjuvtitt på nya trygghetsboendet
Lägenheterna är snart färdigrenoverade och klara för att ta emot de första hyresgästerna.

Nu är det snart dags för inflytt på Storumans kommuns nya trygghetsboende. Vi kan erbjuda 11 stycken helt nyrenoverade lägenheter med inflytt från 1 september och framåt. Efter en omröstning på nätet där medborgare och personal fått komma med förslag kommer trygghetsboendet att heta Liljan.

Lägenheterna som ligger på Järnvägsgatan 2 är rymliga med ettor på cirka 47 kvadratmeter och tvåor på cirka 67 kvadratmeter. De är nyrenoverade med egen tvättmaskin, torktumlare, kök och badrum. Det kommer att finnas tillgång till carport, cykelförråd och en trevlig utomhusmiljö med grillplats. En del av utrymmet är också gemensamt för umgänge och aktiviteter.

På trygghetsboendet kommer det att finnas en boendevärd/värdinna som ansvarar för social aktivering, samordnar insatser och ser till så att de boende har en trygg och bra vardag. 

Att få plats på biståndsbedömt trygghetsboende

Plats på biståndsbedömt trygghetsboende kan efter en individuell bedömning beviljas för äldre människor som känner att det inte är tryggt att bo kvar i sina egna hem men som inte har behov av omvårdnad dygnet runt. I ett trygghetsboende ska äldre kunna få hemtjänst och bryta ofrivillig ensamhet genom gemensamma måltider, kulturella aktiviteter och umgänge.

För att den äldre ska kunna beviljas trygghetsboende krävs en ålder av 75 år eller äldre samt att den äldre har behov av vissa stödinsatser och/eller upplever otrygghet i den egna hemmiljön.

Hyresnivåer på Liljan

I hyran för lägenheterna på Liljan ingår gemensamhetsutrymmen samt en värd/värdinnefunktion som kommer att ansvara för aktiviteter, social gemenskap m.m. Du kan se hyran för samtliga lägenheter på länken nedan.

Hyresnivåer Liljan

Läs mer om särskilda boenden i Storumans kommun

Publicerad den 7 juli 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)