Berättarfestival på Udden i Tärnaby

Berättarkommun

Välkommen på Berättarfestival på Udden i Tärnaby den 11 juni kl. 12.00-15.00 när Storumans kommun avrundar året som Årets Berättarkommun och lämnar över budkaveln till Dorotea kommun.

Berättarfestivalen bjuder på ett program där du som besökare är en del av innehållet! Dela dina berättelser (om du vill) eller lyssna på andras berättelser och historier på olika teman.

Dagens program

12.00: Udden öppnar för besökare

Köp dig något gott att äta, tex kolbullar vid elden eller nybakt tunnbröd i bagarstugan där Stall Granås bakar. Hitta så småningom en bra plats framför scenen.

13.00: Scenprogrammet börjar

Vi välkomnar er alla med korta berättelser och musik av Jill Larsdotter och Aron Lindberg. Konferencierer är Gina Gustafsson, ABF Tärnaby samt Anna Bergström, bibliotekarie & fritidsledare i Tärnaby.

13.30: Mingeldags, fikaservering och berättarstationer

Ute på Udden finns flera berättarstationer bemannade av en berättarvärd. På dessa stationer kan Du delta på olika sätt: du kan själv vara en del i berättandet genom att berätta en anekdot, en historia eller ett minne som dyker upp om ämnet. Vill du hellre bara lyssna på andras historier går det också bra. Vi bjuder på fika som du får njuta av samtidigt som du besöker de olika berättarstationerna.

Berättarstationer:

Berättelser från bagarstugan (Värd: Gunder Hansson, lokal tunnbrödbagar-kändis) 
Berättelser om elden och kaffet (Värd: Lars Mattsson)
Berättelser om Tärna IK Fjällvinden (Värd: Sofi Marberg)
Berättelser för barn (Värd: Theresa Eriksson, berättarpedagog på Nordiskt berättarcentrum) Berättelser om maten från förr (Värd: Ann-Ci Jonsson, Kolbullens vänner)
Berättelser om att säga ja ibland – det kan löna sig! (Värd: Carl-Axel Nordenberg) Poesi – (Värd: Kitty Jogenby, Storumans poesi- och skrivarsällskap)

14.30: Musikunderhållning och överlämning

Musikunderhållning av Jill Larsdotter och Aron Lindberg. Därefter lämnar Anders Persson, ordförande i FKUN, över budkaveln till Dorotea kommun att vara Årets Berättarkommun 2022/2023. Vi sammanfattar året som gått innan vi avslutar och skiljs åt – men låt gärna era berättelser fortsätta även efter detta!

OBS! Gratis buss från Åskilje och västerut! Du som inte bor i Tärnaby är välkommen att åka med vår gratis bussresa som avgår från Åskilje och plockar upp folk efter vägen. För bokning kontakta Catarina Samuelsson 0951-142 94 eller catarina.samuelsson@storuman.se

Publicerad den 1 juni 2022