Storumans Fotoarkiv

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Carina Johansson
0951-141 84
carina.johansson@storuman.se

Marie Persson
0951-141 84
marie.persson@storuman.se

Vill du lämna in bilder är du välkommen att komma in till kommunhuset.

Ansvarig nämnd
Gammal bild på en kvinna
Foto: Harald Eriksson

Projektet Storumans fotoarkiv är nu ute på nätet. På www.storumansfotoarkiv.se kan du fritt söka och hitta vyer från din hembygd, djur, natur och gamla släktningar. Arkivet utökas hela tiden med fler bilder.

På kommunhuset i Storuman pågår just nu ett omfattande arbete med att samla in och digitalisera foton. Projektet ska öka tillgängligheten till kommunens fotografiska kulturarv. Marie Persson och Carina Johansson som arbetar med projektet har redan märkt av att Storuman har en lång historia av många duktiga fotografer.

Mobilbilder ska också med i arkivet

Men det är inte bara gamla bilder som ska arkiveras. Även nya bilder tagna med mobiltelefoner kommer att finnas med i fotoarkivet.

- Vi fick rådet att ta med nya bilder. Det finns en risk för att vi i framtiden helt kommer att sakna bilder från tiden vi lever i nu. Folk sparar bilder på mobilen och det räcker med att telefonen går sönder så är bilderna borta, säger Carina Johansson.

Storumans Fotoarkiv är ett projekt i samarbete med Västerbottens Museum, Storumans kommun, Leader Lappland och Europeiska jordbruksfonden.

Vill du bidra med bilder? Klicka på fliken kontakta oss för att maila in bilder eller komma i kontakt med Carina och Marie.

   EU-flagga   Leader logga Västerbottens museum

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)