Armbrytargymnasiet

Armbrytargymnasiet

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Fritids-, kultur och utbildningsförvaltningen
Blå vägen 242
923 81 Storuman
Telefon: 0951-140 00 (kundtjänst)
E-post: fkun@storuman.se

Besöksadress och telefonnummer
Skolgatan 20
923 81 Storuman
Telefon assistent:
Lena Granberg 0951-141 51
Anna Sandberg 0951-142 58

Kontaktperson
Bo Johansson
Rektor
Telefon: 0951-142 62
Mobiltelefon: 070-780 25 09
E-post:bo.johansson@storuman.se

Ida Norberg
Studie- och yrkesvägsledare
Telefon: 0951-141 41
Mobiltelefon: 070-615 00 09
E-post: ida.norberg@storuman.se

Ansvarig nämnd
Armbrytning

Vill du träna armbrytning på elitnivå? Armbrytargymnasiet är en nationell idrottsutbildning (NIU) på Luspengymnasiet där du bland annat får träna med Storuman Armsport, som är en av Sveriges största och mest framgångsrika klubbar. Du kan kombinera armbrytning med alla program som finns på Luspengymnasiet!

Studerar du vid armbrytargymnasiet får du lära dig till exempel praktiska övningar om teknik och träning. Du får lära dig hur du ska träna för att bli en riktigt bra armbrytare. Förutom armbrytning tränar du kondition, viktträning på gym och den så kallade ryssträningen.

Vi studerar också teori, där du lär dig om kost, träning, hälsa, medicin, skador och annat som du kan ha nytta av som armbrytare. Delar av utbildningen ligger på kvällstid och då tränar du med Storuman Armsport. Här tränar även den åttafaldiga världsmästarinnan Heidi Andersson, som är en gammal Luspenelev.

Ämnesplanen för Specialidrott (som riktar sig till elitidrott) finns på Skolverkets hemsida. Där kan du även se kursplanerna på kurserna som ingår i ämnet, t.ex. idrottsspecialisering 1-3, tränings- och tävlingslära 1-3 samt idrottsledarskap.
Låter detta intressant? Sök då till armbrytargymnasiet!

Så här söker du utbildningen:

1. Skicka in en intresseanmälan, den kan skickas till Luspengymnasiets mail eller till studie- och yrkesvägledare och bör innehålla information om dig själv samt dina meriter och målsättningar inom armsporten. Antalet platser är begränsat och vi kommer därför kontakta alla sökande och även titta på tidigare tävlingsmeriter. Skicka din ansökan senast 1 december.

2. Lämna även in din gymnasieansökan hos din studie- och yrkesvägledare enligt ansökningsdatum i din kommun.

Observera att det fortfarande finns möjlighet att läsa armbrytning som individuellt val, även om du inte vill göra en elitsatsning på armbrytargymnasiet. I så fall behöver du inte skicka in någon intresseanmälan.

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)