Nyheter

Domen om fastigheten Montören 1 har överklagats

I november 2019 kom domen som fastställde att Industri- och logistikcentrum i Storuman AB har bättre rätt än Cloudberry Estates Sverige till fastigheten som tidigare hette Förrådet 1. Domen har nu överklagats och kommer att tas upp i hovrätten under hösten 2020.

Vid försäljningen av verkstadslokalen på Montören 1 följde felaktigt Räddningstjänsten och kommunförrådets lokaler med till följd av en tidigare fastighetsreglering som inte togs med i hanteringen av ärendet och försäljningen. Storumans kommun har aldrig haft för avsikt att sälja den del av fastigheten som tidigare hette Förrådet 1.

Tingsrätten fastställde den 14 november 2019 att Industri- och logistikcentrum i Storuman AB i förhållande till Cloudberry estates Sverige AB är ägare till det markområde som tidigare utgjorde fastigheten Förrådet 1. Domen har överklagats och nu står det klart att den fått prövningstillstånd för att tas upp i hovrätten under hösten 2020.

– Vid sådana här processer finns det alltid en risk för att den förlorande parten kommer att överklaga. Nu står vi inför en ny process, denna gång i hovrätten. Vi kommer att göra det vi kan för att det ska bli så bra som möjligt så att vi kan lägga det här bakom oss och arbeta vidare med andra frågor som är viktiga för Storumans kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell.

Publicerad den 25 februari 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)