Nyheter

Grattis till årets fritids- och kulturstipendiater

Kultur

Varje vår utser fritids- kultur och utbildningsnämnden två stipendiater, som i normala fall uppmärksammas under nationaldagsfirandet. Allmänheten får skicka in förslag och utifrån det tar nämnden beslut om vilka som ska få stipendium. Förra året ställdes det in helt på grund av covid-19, i år är vi glada att kunna presentera följande stipendiater:

Harald Kristiansen
Motivering: Harald har sett möjligheterna istället för svårigheterna och med envishet, ödmjukhet, kunskap och driv har han lyckats visa alla att det går. Det som nästan ingen trodde var möjligt är nu förverkligat tack vare hans engagemang och gedigna arbete. Han har skapat förutsättningar för rörelserikedom inte bara med de investeringar som gjorts utan även som ledare i SIK.

Leif-Göran Johansson
Motivering: Leif-Göran Johansson har under många år med filmkamerans hjälp skapat oförglömliga dokumentärer med människor och miljöer i Storumans kommun. Filmerna som setts över 70 000 gånger på internet är unika kulturskildringar som ger uttryck och röst åt många personligheter. Med sitt engagemang och sitt enträgna arbete under många år kommer Leif-Görans arbete att kunna njutas av många generationer framöver. Vi gratulerar er båda och hoppas att ni fortsätter verka inom kommunens kultur- och fritidsliv!

Publicerad den 9 juni 2021
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)