Nyheter

Inflyttarservice startar upp veckans ambassadör

Tina Kerro
Tina Kerro, inflyttarkoordinator, vill att fler ska upptäcka vilket härligt liv vi har i Storumans kommun.

Inflyttarservice är en testverksamhet som nu funnits i två år. Vi har arbetat både med att få fler att vilja flytta hit och att få fler att trivas och vilja bo kvar. Vi har också arbetat med att få svar på vad de som flyttat härifrån haft för anledningar att lämna sin hemkommun. Nu lanserar vi ett nytt koncept för att få fler att upptäcka fördelarna med livet i Storumans kommun.

Utifrån alla möten inflyttarservice genomfört har vi fått kunskapen om att vi måste bli ännu bättre på att berätta om vilka möjligheter som finns i Storumans kommun. Under ett års tid kommer vi därför att dela kommunbors och före detta kommunbors egna upplevelser om att bo, leva och verka i Storumans kommun.

Tina Kerro, inflyttarkoordinator får berätta lite mer om projektet med egna ord.

Vilka blir veckans ambassadör?
– Vi har frågat runt lite bland människor vi träffar om de kan tänkas sig vara veckans ambassadör. Så just nu är det mest slumpen som avgör. Strategi har vi såklart och det är att sprida detta på bästa sätt så att mångfalden blir tydlig. Vi vill ha ambassadörer från alla yrkesgrupper, åldrar, ursprung, intressen osv.

Vad ska jag göra som ambassadör?
– Det vi har upptäckt är att vi har massor med ambassadörer för Storumans kommun i vår vardag. Det vill vi uppmärksamma och inspirera andra att välja Storumans kommun. Det är människorna som gör platsen, är vår erfarenhet så här långt.

Får jag något för att vara ambassadör?
– Vi har tagit fram en "buff" som ambassadörerna får. Vi tänker att buffen symboliserar mångfald, precis det många beskriver att just Storumans kommun är. Buffen kan du använda på olika sätt och vi har tryckt en bild samt fyra varumärken som vi ofta använder på den.

Hur gör jag om jag vill tipsa om en ambassadör eller om jag vill vara en?
– Vi tar gärna emot förslag och tips. Alla ambassadörer svarar på samma frågor och blir fotade eller skickar ett foto till oss. Vill du bli filmad och svara på frågorna går det också bra. Ni kontaktar mig på 0951-140 38 eller tina.kerro@storuman.se

Till sist Tina, vad är Storumans kommun för dig?
– För mig är Storumans kommun kreativa människor, utvecklingsmöjligheter och fantastisk natur som helar kropp och själ.

Publicerad den 20 augusti 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)