Nyheter

Information från Storumans kommunbibliotek

Vi på kommunbiblioteket känner stort ansvar för samhället och vi bryr oss om våra besökare. Vi följer därför kontinuerligt myndigheternas rekommendationer och beslut kring Coronaviruset. Biblioteken håller öppet som vanligt tills vidare, men vissa programpunkter och aktiviteter kan dock ställas in.

Förseningsavgifter
Vi uppmanar alla besökare att vara noga med sin handhygien. Känner du dig krasslig, vänta med att besöka biblioteket. För att minska risken för smittspridning tar vi tillfälligt bort förseningsavgiften på alla medier. Detta gäller lån gjorda från 17 mars och framåt. Förseningsavgifter som uppkommit tidigare ligger kvar i systemet. De försvinner alltså först när de har blivit betalda.

Använd biblioteket hemifrån
Med ditt bibliotekskort kan du också använda många tjänster hemifrån: du kan bland annat låna e-ljudböcker och e-böcker i Biblio-appen, se strömmande film via Cineasterna samt läsa tidningar och tidskrifter i Pressreader. Alla tjänster hittar du på vår webbsida, V8biblioteken.se, under menyn E-biblioteket.

Extra service för personer i riskgrupp för coronavirus
För dig som tillhör en av riskgrupperna för coronaviruset och bor inom tätorten Storuman-Stensele kan vi, så långt som det är möjligt, åka ut med böcker som du beställer via telefon 0951-141 80 (mellan 11.00-16.00) eller på biblioteket@storuman.se. Vi kan också skicka enstaka böcker per post till dig som bor utanför tätorten.

Välkommen att höra av dig till biblioteket!
Personalen
Storumans kommunbibliotek

Publicerad den 23 mars 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)