Nyheter

Information gällande upphämtningsplats i Åskilje

Trafikverket har påbörjat vägarbete i Pausele varpå väg 985, genom byn, är avstängd under tiden arbetet utförs. Det innebär förändringar i trafiken på linje 31 (tur 04) för de som åker skolskjuts med Länstrafiken. 

Linje 31 (tur 04) som ankommer till Gunnarn E12 07.35 kör inte genom byarna Pausele och Åskilje. Bussarna som kör linje 31 (tur 04) kommmer från och med fredag 23 april att svänga in i Åskilje och vända i T-korsningen efter järnvägsövergången, och sedan köra tillbaka samma väg och plocka upp elever vid före detta lanthandeln. Se karta nedan: 

Karta

Länstrafiken kan inte ge en exakt tid på när bussen kommer att ankomma till fd. Lanthandeln, men rekommendationen är att vara på plats kl. 07.10.

Fd. Lanthandeln blir en samlingshållplats anvisad av Storumans kommun och kommer därför inte finnas med att söka efter i reseplaneraren på tabussen.nu.

Den anvisade samlingshållplatsen gäller endast bussturen på morgonen till skolan. När eleverna åker hem från skolan hoppar de av på hållplats Åskilje E12 som tidigare. Förändringen kommer att gälla från 23 april till och med terminsavslutning den 17 juni 2021.

Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta kommunens trafikplanerare.

Emma Hörnqvist
Trafikplanerare
0951-140 42
emma.hornqvist@storuman.se

Publicerad den 22 april 2021
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)