Nyheter

Information om Covid-19 från Region Västerbotten

Coronatält

Storuman och Tärnabys sjukstugor förbereder för hanteringen av Covid-19 patientflödet. En del av er kanske redan har sett att sjukvårdstält är uppsatt utanför sjukstugorna i Storuman och Tärnaby. Det beror på att vi vill skilja på flödet av infekterade patienter och icke infekterade patienter.

Vi ber er att alltid kontakta oss via telefon eller mina vårdkontakter om ni har infektionssymtom som ni upplever att ni inte klarar av själva och inte komma in i sjukstugornas lokaler oanmälda. Ni som har bokade besök och inte har infektionssymtom önskar vi fortsatt välkomna på planerad tid, men viktigt att ni avbokar tid om ni har symtom.

De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk är vanliga symptom. De flesta får lindriga besvär som går över av sig själv med egenvård i hemmet. En del blir allvarligt sjuka med exempelvis andningssvårigheter och lunginflammation.

Vi förbereder även för att kunna möta er via video och ni kan redan nu installera appen Mottagning Region Västerbotten, finns både för Android och IOS (iphone). Har du ingen surfplatta eller smartphone så kommer en länk skickas via mail om vi kommer överens om videomöte med er.

Storumans sjukstuga 090- 785 44 73
Tärnaby sjukstuga 090- 785 44 70
Vårdguiden 1177
Allmänna frågor kring Covid-19 113 13
Vid akuta allvarliga symtom ring 112

Publicerad den 6 april 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)