Nyheter

Simon Jonsson är årets UF-ambassadör

Simon Jonsson, lärare på Skytteanska skolan

Ung Företagsamhet Västerbotten instiftar i år två nya priser där de vill lyfta goda exempel på hur man på tagit det entreprenöriella lärandet till en ny nivå. De nya priserna är Årets UF-ambassadör och Årets UF-kommun och vinnarna presenterades idag under Mötesplats Lycksele och årets UF-ambassadör är lärare på Skytteanska skolan i Tärnaby.

Syftet med dessa priser är att hylla det fina arbetet kring entreprenöriellt lärande som görs i länet samt att visa på vilken bredd Ung Företagsamhet arbetar för att berika skolorna och kommunernas utveckling.

Pristagare till Årets UF-ambassadör går till Simon Jonsson, lärare på Skytteanska skolan i Tärnaby, med motiveringen: "Årets UF-ambassadör i Västerbotten är en pedagog med inspirerade driv, fantastiskt engagemang och en stor portion hjärta och värme i allt han gör. Med ett lustfyllt och medryckande undervisningssätt och en coachande ledarstil är han en viktig förebild för både elever och kollegor.

Elever bjuds in till Simoncity där de får vara med om en häftig utbildningsresa där entreprenörskap finns med i varje moment. Ämneskunskaper och personlig utveckling vävs samman och ger barnen en trygg och god start i livet samtidigt som det öppnar ögon för nya möjligheter och väcker nyfikenhet inför framtiden."

Priset för årets UF-kommun tilldelas Sorsele. På länkarna nedan kan ni se diplomet samt läsa mera om Ung Företagsamhet i Västerbotten. 

Information om upplägget med Ung företagsamhet

Diplom till årets ambassadör

Pressmeddelande om prisutdelning för Ung Företagsamhet

Publicerad den 20 maj 2021
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)