Nyheter

Storumans kommun ger alla anställda presentkort på lokala handeln i julklapp

Peter Persson
Koncernchef Peter Persson uppmanar alla att gynna det lokala näringslivet. En åtgärd från kommunens sida är att vi nu köper presentkort till alla anställda istället för att bjuda på julbord.

Istället för julbord kommer våra anställda få ett presentkort på 450 kronor att handla lokalt för. Tidigare år har kommunen bjudit anställda på julbord under förutsättning att vi totalt för kommunen som helhet har ett plusresultat. I år när det inte är möjligt med gemensamt julbord väljer Storumans kommun att uppmuntra sina anställda och samtidigt stötta det lokala näringslivet.

– För elfte året i rad har vi ett plusresultat för Storumans kommun trots ett utmanande år till följd av covid-19. De senaste veckornas smittspridning i samhället och att vi fått in smittan i våra verksamheter gör att vi står inför ett vägskäl där vi nu och närmaste veckan gemensamt måste trycka tillbaka smittspridningen. Ovärderliga insatser görs i denna svåra stund av våra medarbetare inom bland annat vård och omsorgsverksamheterna, säger Peter Persson, koncernchef.

Sen tidigare är det beslutat om att det inte blir något julbord för kommunens anställda. Istället blir det presentkort som kan nyttjas i den lokala handeln från och med 9 december. Det gäller för hela Storumans kommun, men det blir två olika lösningar beroende på om man är anställd i östra eller västra kommundelarna.

– Vi väljer att i år ge våra anställda ett presentkort att handla lokalt för istället för julbord när vi av smittoskäl inte kan samlas som tidigare år. Vi vill också med presentkortet som ska användas lokalt visa vårt stöd till vårt lokala näringsliv där många av våra företagare kämpar för att behålla sitt företag genom den ekonomiska kris som drabbat oss till följd av pandemin. Våra företag är oumbärliga för vår kommun när vårat skatteunderlag är en följd av deras verksamhet och det som till stora delar finansierar vår gemensamma kommunala välfärd, säger Peter Persson.

Näringslivskontoret som under året jobbat hårt för att stötta företagen i Storumans kommun välkomnar också beskedet.

– Det här är ett fantastiskt initiativ från kommunledningen. Det finns en värld efter coronapandemin och vi alla måste göra vad vi kan och hjälpas åt för att företagen ska klara sig genom dessa svåra tider. Vi vill också uppmana allmänheten att nu följa kommunens exempel. Handla lokalt, köp takeaway, nyttja de möjligheter till hemleverans och näthandel som finns via våra lokala leverantörer, säger Mona Olovsson, näringslivssekreterare.

Publicerad den 16 november 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)