Nyheter

Uppdatering om ishallen i Storuman

Ishallen i Storuman stängdes med omedelbar verkan den 23 oktober på grund av att taket inte bedömdes som säkert. Nu har en månad av arbete passerat och vi bedömer att det finns möjlighet att återöppna den 1 februari 2021. Idag har Storumans kommun, Fastighets AB Umluspen och Storumans Idrottsklubb haft ett digitalt avstämningsmöte kring hur vi arbetar vidare för att så snabbt som möjligt kunna återöppna ishallen.

Arbetet fortskrider enligt plan både utvändigt och invändigt. Tack vare att det har varit en snöfattig månad har vi kunnat montera snörasskydd på den södra sidan av ishallen vilket var en nödvändig åtgärd.

Invändigt pågår förberedelser för utökade åtgärder. Vi inväntar konstruktionshandlingar så att vi ska veta exakt hur vi ska konstruera det som behöver förstärkas.

När konstruktionshandlingarna kommit ska vi tillverka stålkonstruktioner som ska efterbehandlas och sen monteras. Beräknad montering är direkt efter årsskiftet. Lokala leverantörer som ska tillverka stålkonstruktionen är förvarnade för att kunna påbörja tillverkningen så snabbt som möjligt.

Beräknad tid för att kunna återöppna är 1 februari, om allt går enligt plan. Eventuellt kommer säsongen att kunna förlängas några veckor. En ny uppdatering om arbetet kommer efter jul- och nyårshelgerna.

Publicerad den 23 november 2020
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)