Nyheter

Uppstartsmöte för servicekontor i Storuman

Paul Larsson, Fredrika Henriksson från Statens servicecenter och kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell.
Paul Larsson, Fredrika Henriksson från Statens servicecenter och kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell.

När regeringsförklaringen lästes upp i september stod det klart att Storuman och Åsele är de två kommunerna i Västerbotten som får en etablering av ett statligt servicekontor. I veckan har Storumans kommun haft ett första möte med företrädare från Statens servicecenter och planerad uppstart för ett kontor i Storuman är under 2020.

Paul Larsson, divisonschef på medborgarservice och Fredrika Henriksson, regionchef, träffade företrädare från kommunledningen på Storumans kommun för att skapa sig en bild av vad som behöver göras inför etableringen. 

 Vi är väldigt glada att vi redan har fått komma upp till Storuman och börja sondera läget inför kommande uppstart. Vi ser fram emot ett givande samarbete med Storumans kommun, säger Fredrika Henriksson, regionchef på statens servicecenter.

På mötet diskuterades praktiska förutsättningar inför uppstarten som kommer att ske i Storumans samhälle under nästa år.  

– Det känns väldigt bra att redan ha ett första möte här på plats i Storuman. Det är högt tempo i den här etableringen vilket är oerhört positivt för Storumans kommuns fortsatta utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell.

Publicerad den 19 november 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)