Nyheter

Helena Steen är ny socialchef på Storumans kommun

Helena Steen

Säg hej till vår nya socialchef! Helena Steen är en ”hemvändare” med rötter i Vilhelminatrakten som återvänt efter några år i Stockholm. Hon tillträdde sin nya tjänst i början av februari.

Vad har du gjort tidigare?
– Nu närmast kommer jag från en tjänst som enhetschef på en stor förvaltning i Stockholms stad. Jag har jobbat med barn, unga och familjer inom både myndighet och verkställighetssidan sedan 2005 både som handläggare, men också som chef. Jag har tidigare jobbat inom förskolan, är förskollärare i grunden som skolat om mig på vägen. Jag har alltid velat arbeta med människor utifrån ett socialt perspektiv.

Varför sökte du jobb på Storumans kommun?
– Först och främst så tycker jag att det är en naturlig fortsättning på mina tidigare erfarenheter, det är en spännande tjänst att få jobba med samma frågor men utifrån en ny horisont och jobba med helheten. Jag är tacksam för förtroendet från Storumans kommun och ser framemot att tillsammans med medarbetarna ta oss an framtidens utmaningar. Sen är det också på hemmaplan, här har jag mitt sammanhang med barn, familj och släkt och vänner i Vilhelmina och runtomkring. Jag har längtat upp, det känns som att vara på hemmaplan igen.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag gillar att vara utomhus, åka skidor och framförallt längdskidor. Nu ser jag fram emot att kunna åka längdskidor här i Storuman efter jobbet. Att kunna gå till jobbet känns också härligt efter att ha pendlat i många år, avslutar Helena Steen.

Publicerad den 13 februari 2023