Nyheter

Nya digitala infartsskyltar till Storuman

Kent Andersson från Hugg&Bryt

Nu pågår arbetet med att förbereda inför tre nya digitala infartsskyltar till Storuman som kommer att sitta på följande platser:

  • Vid infarten från Tärnaby/Hemavan, strax före Uman Center
  • Vid infarten vid Storhälla, i närheten där skoterleden passerar
  • Vid infarten på väg från Sorsele, vid Snickarvägen

Vi håller nu på med att ta ner träd med mera och mäta ut vart skyltarnas betongfundament ska placeras. På bilderna syns Kent Andersson från Hugg&bryt som tagit ner träd för att göra plats för skylten som ska sitta i höjd med Snickarvägen när man kommer på E45:an från Sorsele.

Under arbetet kommer vi en period att gräva av en bita av den övre delen av Snickarvägen för att kunna koppla in ström till skylten, vilket begränsar framkomligheten i området under några dagar.

Montering av skyltarna och installation kommer att ske till våren. När allt är färdigt har vi möjlighet att göra reklam för olika evenemang och händelser som sker i samhället på samma sätt som redan görs på de skyltar som sitter i Tärnaby och Hemavan.

Skyltarna är en del av vårt ständigt pågående arbete med att öka samhällsattraktiviteten både för oss som bor här och för att locka fler besökare och turister att stanna till eller återvända till vår kommun.

462713441_851406793849056_4278615212882186258_n.jpg

Publicerad den 11 oktober 2024