Nyheter

Premiär för cafékvällar på Aktiviteten

Kicki Fredriksson
Kristina Fredriksson är projektledare för FIKA och på onsdag är det premiär för höstens första cafékväll på Aktiviteten.

På onsdag 12 oktober kl. 18.00-20.00 startar vi upp den första cafékvällen på Aktiviteten. Cafékvällarna kommer att återkomma varje onsdag och är en del av projektet FIKA. Kristina Fredriksson är projektledare och målet är att Aktiviteten nu ska fyllas av mer liv och rörelse för flera olika målgrupper i samhället.

F. I. K. A. står för Förbättrad Integration Kontaktnät och Anställningsbarhet.

– Det omfattar ganska mycket av det vi ska jobba med, förbättra integration, se till så att människor får bättre kontaktnät och att fler blir anställningsbara. Det handlar om att hjälpa personer som står lång från arbetsmarknaden att komma närmare och att göra saker som förbättrar integrationen, säger Kristina Fredriksson, projektledare.

Det ska bland annat startas upp en kvinnogrupp för kvinnor som av olika anledningar behöver mer aktiviteter i vardagen. Gruppen kommer hålla på med exempelvis syjunta, handarbete och träffas för att fika och ha det trevligt.

– Cafékvällarna som är den största nyheten i projektet kommer vi att arrangera tillsammans med Storuman Fritid, Vändpunkten och Biblioteket. Där kommer vi att ha olika teman varje onsdagskväll och det kommer att vara öppet för allmänheten. Vi kommer också att samarbeta Jennie Larsson som arbetar med att utveckla aktiviteter för kommunens seniora medborgare, fortsätter Kristina Fredriksson.

Projektet FIKA ska pågå tills slutet av 2023 men ambitionen och målsättningen är att det ska bli permanent verksamhet. Nu hoppas vi att så många som möjligt kommer på den första Cafékvällen på onsdag. Varmt välkomna!