Kommunstyrelsen har haft höstens första sammanträde och bland annat behandlades följande ärenden:
Förslaget till nödvattenplan antogs. Förslaget har tagits fram av en arbetsgrupp bestående av teknisk chef, va-ingenjör, arbetsledare för vattenförsörjning och säkerhetssamordnare.
Nödvattenplanen är en övergripande plan för hur kommunen ska hantera störningar i dricksvattenproduktionen. Planen ska klargöra olika ansvarsområden samt arbetsför-delning mellan de inblandade aktörerna. Förslaget antas slutligen i fullmäktige i september.
Årets medarbetarenkät samt enkäten för hållbart medarbetarengagemang redovisades. Svarsfrekvensen inom hela kommunen är 84 procent och av 636 medarbetare har 531 svarat. Enkätens resultat visar på överlag goda resultat. Både kommunen som helhet och verksamheter under kommunstyrelsen har förbättrat sina resultat från 2023.
Ett av kommunens arbetsmiljömål för kommunen som helhet är att om kränkande särbehandling, sexuella trakasserier, hot och våld inträffar ska alla medarbetarna veta vart de ska vända sig och känna att de får stöd från sin arbetsgivare. Utifrån medarbetarenkäten svarar 89 procent av kommunstyrelsens medarbetare att man vet vart man ska vända sig. Resultatet är 3 procentenheter bättre än föregående år.
Kommunstyrelsen beslutade om att värdera och senare sälja fastigheten Laxnäs 1:104 i Tärnaby. Köpare avser att bygga 8-10 lägenheter.
Nya riktlinjer för vägbelysning i kommunen var planerat för antagande, men återremitterades (skickades tillbaka) på grund av behov för vidare utredning.
Ett antal medborgarförslag och motioner behandlades och besvarades också. Fullständigt protokoll publiceras i vanlig ordning på kommunens hemsida efter justering