Nyheter

Tillsammans mot illegala försändelser

Bild från möte på Hotell Toppen

I veckan träffades Storumans kommun, Tullverket och Polisen Södra Lappland och samtliga postombud i Tärnaby/Storuman för att implementera Metoden ”Tillsammans mot illegala försändelser”. Det är ett samarbete med aktörer inom post- och paketverksamhet, kommunen, polis och tull.

Storumans kommun är först ut i Västerbotten med metoden som stärker samverkan mellan Postombud, Tullverket och Polisen för att minska illegala försändelser inom Storumans kommun. Detta är en del av kommunens brottsförebyggande arbete och en del av medborgarlöftet mellan Polis och Storumans kommun.

Ansvariga fick en genomgång av metoden och kontaktvägar etablerades med Tull och Polis. Samtliga postombud i Storumans kommun får även broschyrer och dekaler för att sätta upp hos sig för att synliggöra samverkan mellan myndigheter.

– Det gäller att öka tryggheten för personal inom post- och paketverksamhet som hanterar försändelser med misstänkt innehåll samt att tillsammans hitta vägar för att försvåra och förhindra spridning av illegala försändelser. Tillsammans med näringslivet så kan vi göra skillnad och bidra till ett tryggare samhälle, säger Daniel Burman Folkhälsosamordnare på Storumans och Malå kommun.

Publicerad den 30 augusti 2024