Föreningar

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Fritids-, kultur och utbildningsförvaltningen
Blå vägen 242
923 81 Storuman
Telefon: 0951-140 00 (kundtjänst)
E-post: fkun@storuman.se

Kontaktpersoner
Gunilla Pettersson
Föreningsenheten
Telefon: 076-203 25 07
E-post: foreningsbidrag@storuman.se

Ansvarig nämnd
Litet barn rider på en häst

Vi har många aktiva föreningar som alla arbetar för att vår kommun ska leva och för att vi som bor här ska ha tillgång till fritidsaktiviteter.

I föreningarna finns ofta eldsjälar och andra ideellt arbetande medlemmar som tillsammans skapar ett brett utbud av aktiviteter att välja på för dig som besöker eller bor i kommunen. Vi har föreningar som sysslar med skidåkning, skoter, jakt, fiske, kultur, musik, teater, ungdomsaktiviteter, friskvård, hantverk och mycket mera. Många av våra föreningar bidrar även till trivsel och aktiviteter som är viktiga för turist- och besöksnäringen.

Många föreningar är i behov av medlemmar som har tid och lust att engagera sig ideellt, så ta kontakt med den förening som passar dina intressen och hör om de behöver hjälp med något! Kontaktuppgifter till de olika föreningarna i kommunen hittar du i Storumans kommuns föreningsregister (öppnas i nytt fönster).

På de här sidorna har vi samlat information som är bra för dig som är aktiv i, eller vill veta mer om, föreningslivet i Storumans kommun. Här hittar du bland annat information om hur du bildar en förening, vilka föreningar som finns i Storumans kommun och vilka kommunala bidrag som finns att söka för föreningar.

Publicerad den 18 februari 2023