Föreningar

Här kan du skicka din fråga, synpunkt eller klagomål
Om du vill vara anonym kan du välja att inte fylla i din e-postadress.
Ansvarig förvaltning

Fritids-, kultur och utbildningsförvaltningen
Blå vägen 242
923 81 Storuman
Telefon: 0951-140 00 (kundtjänst)
E-post: fkun@storuman.se

Kontaktperson
Gunilla Pettersson
kultur- och biblioteksansvarig
Telefon: 0951-140 97
E-post: gunilla.pettersson@storuman.se


kultur- och biblioteksassistent
Telefon: 0951-141 81
E-post: -

Ansvarig nämnd
Litet barn rider på en häst

Vi har många aktiva föreningar som alla arbetar för att vår kommun ska leva och att vi som bor här ska ha möjlighet till roliga saker att göra på fritiden.

I föreningarna finns ofta eldsjälar och andra ideellt arbetande medlemmar som tillsammans skapar ett brett utbud aktiviteter att välja på för dig som besöker eller bor i kommunen.

Vi har föreningar som sysslar med skidåkning, skoter, jakt, fiske, kultur, musik, teater, ungdomsaktiviteter, friskvård, hantverk och mycket mera. Många av våra föreningar bidrar till trivsel och aktiviteter som är viktiga för turism- och besöksnäringen, till exempel skoterklubbar som sladdar och underhåller många mil skoterleder. 

Många föreningar är i behov av medlemmar som har tid och lust att engagera sig ideellt. Du kanske ska ta kontakt med den förening som tilltalar dig och höra om de behöver hjälp med något?På de här sidorna har vi samlat information som är bra att ha för dig som är aktiv i eller vill veta mer om föreningslivet i Storumans kommun.

Bilda förening

För att bilda en ideell förening måste det finnas ett antal personer som har ett gemensamt intresse. Du väljer en tillfällig styrelse, som kallar till ett allmänt möte där föreningen slutgiltigt ska bildas. En ideell förening är bildad när den har en styrelse, skrivna stadgar och ett organisationsnummer.

Alla föreningar måste vid startandet lämna uppgifter om sina inkomster och utgifter. Det gör du till skattemyndigheten, som därefter registrerar föreningen och ger den ett eget organisationsnummer.

För att kunna ta del av olika bidrag från kommunen ska föreningen ha ett namn och verksamheten ska vara öppen för alla kommuninvånare. Dessutom måste föreningen ha minst tio medlemmar inom Storumans kommun som har betalt fastställd årsavgift.

Publicerad den 23 januari 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)