Välbesökt föreningsträff med inflyttarservice

Föreningsmöte på Aktiviteten

Ett fungerande och aktivt föreningsliv är mycket viktigt för att ett samhälle ska vara trivsamt att bo, leva och verka i. Därför bjuder inflyttarservice in till två föreningsträffar per år i Tärnaby och Storuman. Syftet är att ha en mötesplats där föreningar kan hitta samarbetsmöjligheter och erfarenhetsutbyte samt få information av kommunen eller andra aktörer som kan underlätta och stötta föreningarnas arbete.

I onsdags var temat inspiration och cirka trettio personer kom till träffen som hölls på Aktiviteten i Storuman. Först blev det en god soppa och mingel samt information från KulturAkademin, Storumans IK samt Vävklubben Rallarrosen. Efter den trevliga och innehållsrika inledningen blev det dags för föreläsning med Marino Carlsson från Lycksele.

Marino är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna och en riktig eldsjäl. Han jobbar till vardags som destinationsutvecklare i Lycksele. Han har varit drivande och är drivande i många stora evenemang i Lycksele med omnejd, bland annat Motorveckan. Marino föreläste om vad som händer i ett samhälle när ideella krafter hjälps åt, hur vi kan lyckas och hur människor kan blomstra om de får vara med i ett sammanhang och känna sig behövd.

Han pratade också om vikten med att förstå meningen med föreningen och jobba tillsammans och dela på uppgifter och då också på inkomsterna. Deltagarna på föreningsträffen fick se siffror från näringslivet om hur olika evenemang i Lycksele påverkar bland annat handeln och hotellbranschen otroligt positivt. Marino gav föreningarna på träffen förståelse för hur viktigt deras arbete är för kommunen och alla vi människor som bor här samt våra besökare. Föreläsningen avslutades med en frågestund.

Nästa tillfälle för föreningsträffarna blir i januari 2020.

Publicerad den 31 oktober 2019
(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)