Möjligheternas region

möjligheternas region logga

Välkommen till Möjligheternas Region! Med utgångspunkt från näringslivskontoren kommer vi nå ut till er i regionen som vill starta eget företag och ni som vill utveckla ert befintliga företag. Vi affärscoacher kommer jobba för att skapa en region där det finns vilja och förmåga att se möjligheter för att få fler produkter och tjänster från vår region på marknaden. 

Målen med insatsen är: Små och medelstora företag skapar nästan 66 procent av alla jobb i Sverige och är därmed också väldigt viktigt för vår region. Genom vår satsning bidrar vi till företagens utveckling och på så sätt till arbetsmarknaden här i vår region och kommun. Region 8 ska bli en attraktiv region som karaktäriseras av växande och hållbara företag som drivs av både män och kvinnor.

  • antalet nystartade företag i kommunerna ska öka.
  • antalet växande företag i kommunerna ska öka.
  • antalet produkter och tjänster på marknaden från kommunerna ska öka.

Vad betyder det här för dig?

Nu har du en chans att utveckla ditt företag eller att utveckla din idé till ett eget företag. Genom att inventera vilka behov som finns kan vi erbjuda på de tjänster som behövs. Det kan betyda att vi använder extern kunskap som bidrar till det ni behöver, tänk till exempel på marknadsföring eller försäljning.

Affärscoacherna har möjlighet att hjälpa till med handlingsplaner, affärsplaner eller bidra med idéer för att utveckla ditt företag. Det här projektet erbjuder möjligheter till alla som driver ett företag eller vill starta företag. Alla har möjlighet att utvecklas. Vi har särskilt fokus på kvinnor, unga och utlandsfödda som driver företag eller planerar att starta.

Vad är det ni kan förvänta av oss?

Vi kommer att gå ut på ett proaktivt sätt. Genom företagsbesök försöker vi ta reda på vilka insatser företag behöver och kan vi bestämma på vilket sätt vi kan hjälpa med utvecklingen. 

Såhär når vi våra mål:

  • erbjuda coachning till nya företagare och redan etablerade företagare.
  • göra insatser nära företag genom coachning och behovsanpassat stöd.
  • stärka viljan hos individer att vilja starta företag, utveckla sitt befintliga företag och utveckla idéer till innovationer.
  • skapa förutsättningar för vissa företag att utvecklas från bra till mästarklass.

Finansiärer är:

  • Europeiska regionala utvecklingsfonden
  • Region Västerbotten
  • De åtta deltagande kommunerna Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman (Projektägare), Vilhelmina och Åsele.

Vem kan jag kontakta när jag har frågor?

Funderar du över att starta eget eller har du funderingar över ditt eget företag?  Då kan du ta kontakt med en av våra affärscoacher/projektledare. För Hemavan och Tärnaby kontaktar du Karin Lundberg och för resten av Storumans kommun kontaktar du Coenraad Coster.  

eurv

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)

Relaterad information

Kontakta oss på Möjligheternas region:

 

Karin Lundberg
Affärscoach/projektledare
073 060 21 37
karin.lundberg@storuman.se

Annelie Karlsson
Innovationsresurs
073 044 37 87
annelie.karlsson@storuman.se

Erika Hjukström
Huvudprojektledare
072 249 16 36
erika.hjukstrom@storuman.se