Hälso- och sjukvård

Entré till Storumans sjukstuga

Storuman och Tärnaby sjukstuga ingår i samma basenhet. Vi har en sjukstuga i Storuman och en sjukstuga i Tärnaby som bedriver både akutvård och vårdcentral. Närmaste lasarett är Lycksele och dit är det 10 mil. Där finns länets ambulanshelikopter stationerad.

Sjukstugorna fungerar som välutrustade ”mini-sjukhus” med tillgång till akutvårdsplatser, röntgen, ambulansverksamhet och laboratorium. Användandet av telemedicinska lösningar är väl utvecklat, så även röntgen som är helt digitaliserad. Här hittar du också ST-block med inriktning mot glesbygdsmedicin, ett område som är högprioriterat och ett spännande utvecklingsarbete pågår.

Akutsjukvård och vårdcentral

Sjukstugorna akutsjukvård såväl som sedvanligt distriktsläkararbete. Sjukstugorna erbjuder ett väl fungerande personalteam med hög kompetens som alltid sätter dig och din hälsa i fokus. Du får ett engagerat omhändertagande och gott bemötande. Hos sjukstugorna kan du få hjälp med de flesta sjukdomstillstånd samt råd och stöd för att själv förbättra din hälsa. Speciella tider finns avsatta för akuta besök.

Du hittar kontaktuppgifter till sjukstugorna under fliken "relaterad information". Blir du akut sjuk ska du alltid ringa 112. Behöver du allmän sjukvårdsrådgivning ringer du till 1177.